2310229140 Αγγελάκη 39, Θεσσαλονίκη
hero image
 
 
 
 
Πετούσης Σταμάτιος
Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.


Ο ιατρός κ. Σταμάτιος Πετούσης είναι ιατρός Χειρουργός Γυναικολόγος - Μαιευτήρας με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία. Είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Στρατιωτικός Ιατρός ε.α.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. ως αρχηγός ΣΣΑΣ το 2009. Ολοκλήρωσε την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή το 2016 με βαθμό "Άριστα με διάκριση". Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Ιnstitut Bergonie, Βοrdeaux στη Γυναικολογική Ογκολογία, Ογκολογία Μαστού και Λαπαροσκόπηση, λαμβάνοντας τον επίσημο τίτλο εξειδίκευσης στη Γυναικολογική Ογκολογία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO Diploma in Gynaecologic Oncology). 

Ο κ. Πετούσης έχει εκπονήσει άνω των 90 πλήρων δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά και συνολικά άνω των 330 επιστημονικών έργων. Είναι εκδότης ξενόγλωσσου ιατρικού βιβλίου και συγγραφέας πολλών κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά συγγράμματα. Είναι Associate Editor του διεθνούς περιοδικού Clinical Medical Insights: Οncology.  Διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και έχει λάβει άνω των 20 τιμητικών διακρίσεων και βραβείων σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια. 

Διαθέτει εκτενές διδακτικό έργο σε προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. σε γνωστικά αντικείμενα Γυναικολογικής Ογκολογίας, Λαπαροσκόπησης και Αναγεννητικής Ιατρικής, καθώς και πολυετή συμμετοχή στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πετούσης αποτελεί τον εκλεγμένο Έλληνα εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νέων Γυναικολόγων Ογκολόγων (ENYGO) καθώς και επίσημο αξιολογητή πιστοποίησης καταλληλότητας ογκολογικών κέντρων από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας. Τέλος, αποτελεί μέλος της Επιτροπής Κλινικής Εκπαίδευσης της ENYGO.

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  2310229140, 6934050763
 petousisstamatios@gmail.com